İyi marinatlar sadece iyi kalitede taze materyal kullanılarak hazırlanır!

Bizden Haberler
İyi marinatlar sadece iyi kalitede taze materyal kullanılarak hazırlanır!

Biz bu prensibi benimseyerek deniz ürünlerimizi en taze halleriyle hiçbir katkı maddesi kullanmadan sizlerin beğenisine sunduk… Geleneksel konserve mantığı ile küçük lezzet sırlarımızı harmanlayarak deniz ürünlerimizi sirke ve tuzda olgunlaştırıp ardından bir lezzet şölenine dönüştürmek için baharat, sos ve sebze ilave ederek sofralarınıza hem sağlıklı hem de katkısız deniz ürünleri getirdik.

Marinatlama genellikle iki aşamadan meydana gelmektedir. Birinci aşamada amaç; fileto halindeki balığı yumuşatmak aynı zamanda karakteristik tat ve kas yapısını geliştirmektir. Yumuşama işlemi esnasında balık; ağırlığının yaklaşık %15’ini su vererek kaybetmektedir. Bu amaçla en az bir hafta fıçılar içerisinde (%5-10 asetik asit ve %10-15 tuz) çözeltisinde olgunlaştırılmaktadır. Bu işlemde balık etlerinin proteinleri parçalanmakta ve kalan küçük kemik parçaları da yumuşamaktadır. Marinasyon işlemi tuz ve asetik asit kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Balık dokusundaki ve çözeltideki tuz ve asetik asit eşitleninceye kadar devam etmektedir. Bu işlem genellikle ılık ortamda 1 hafta, soğuk ortamda 3 hafta içerisinde tamamlanmaktadır. İkinci aşamanın amacı, ürünün korunmasının yanı sıra tat gelişiminin de sağlanmasıdır. Son ürün %1-2 asetik asit ve %2-4 tuz içeren cam kavanozlar içerisinde salamura, sos ve yağ içerisinde sebze ilavesi ile paketlenmektedir.

Genel olarak çiğ ürün zannedilen marinatlar bu yanlış kanının aksine birçok doğal pişirme-et olgunlaştırma aşamasından sonra sofralarınıza gelmektedir. Bu nedenle ürünlerimizi kavanozlarından çıkarttıktan sonra hiçbir işlem yapmadan rahatlıkla sofralarınızda sunabilir ve keyfini çıkartabilirsiniz.

Hijyen kurallarını başımızın tacı yaparak, taze olarak tedarik ettiğimiz ürünü temizleme aşamasından sonra katkı maddesi kullanmadan, ürünün asetik asit veya diğer asitler ve tuz ile olgunlaşmasını sağlıyoruz. Böylece ürünün hem muhafaza süresini uzatıyor hem de doğala en yakın hali ile sizlere sunuyoruz.

Özellikle bayanların sofralarında yer vereceği ürünlere ne kadar hassasiyet gösterdiğini biliyor ve bir anne kalitesine erişebilmek için ürünlerimize farklı dokunuşlarda bulunuyoruz. Oldukça yararlı olan deniz ürünlerinin sofralarımızda daha sık yer alması için farklı konseptlerle ürün çeşitliliğimizi sağlıyoruz.

Tüketime hazır aç/ye kolaylığına sahip ürünlerimiz bünyesinde;

Salatalar (Deniz Ürünleri Salatası, Uskumru Salatası, Karides Salatası ve Ahtapot Salatası), Marineler (Marine Uskumru, Marine Füme Kılıç Balığı, Marine Somon, Marine Baharatlı Halka Kalamar, Marine Halka Kalamar ve Marine Levrek) ve geleneksellikten bir parça farklı tatlara yönelmek isteyenler için ekmeğe sürüp yemeye çok uygun olan Somon Pate bulunmaktadır.

Bunun yanı sıra;

Türk damak tadına oldukça uygun olan ve yıllardır beğenilerek tüketilen ürünlerden olan Somon Lakerda, Torik Lakerda ve Palamut Lakerda’yı bulundurmaktadır.

Ürünlerimizin sizlere tat ve dokularıyla her daim aynı keyfi yaşatabilmesi için butik üretimi uygun görüyor ve 15 çeşit ürünümüzü kalitemizden ödün vermeden bu şekilde üretiyoruz.

Sizlerle buluşmak, bu lezzetlerimiz ile sofralarınızda yer almak için CarrefourSA, Metro, İkea ve birçok yerel mağazada sizleri bekliyoruz.